Ce este Cem-Rock®?

Cem-Rock® este o familie de plăci de ciment cu oxid de magneziu, concepute pentru a înlocui plăcile din gips-carton, OSB și plăcile de ciment. Pot fi utilizate atât la interior cât și la exterior, au o greutate redusă, sunt incombustibile, rezistente la umezeală și sunt ușor de prelucrat și de tăiat.

Din ce este făcut Cem-Rock®?

Cem-Rock® sunt plăci pe bază de ciment și din oxid de magneziu (MgO) ce au în componență și perle termoziolante din polistiren.

Ce este oxidul de magneziu?

Oxidul de magneziu (MgO) este un mineral anorganic care, precum calcarul din cimentul Portland, este excavat din pământ, fiind o resursă naturală.

Poate fi utilizat Cem-Rock® la exterior?

Da, Cem-Rock® poate fi utilizat cu success atât la interior cât și la exterior.

Unde este Cem-Rock® cel mai des utilizat?

Cem-Rock® este cel mai frecvent utilizat pentru pereți de compartimentare, fațade ventilate, pereți rezistenți la foc, spații umede, pazii și streșini, tavane, acoperișuri sau ca suport pentru placări.

În ce dimensiuni este disponibil Cem-Rock®?

Cem-Rock® este disponibil ca plăci cu lungimea de 1200, 2400, 2700 și 3050 mm și lățimea de 1200 mm. Alte dimensiuni sunt disponibile prin comandă specială.

În ce grosime este disponibil Cem-Rock®?

Cem-Rock® și Cem-Rock® eXtreme sunt disponibile în 6, 10, 12 și 15mm. Cem-Rock® LITE este disponibil în 18 și 20 mm.

Cum se instalează Cem-Rock®?

Cem-Rock® se instalează în mod similar cu gips-cartonul, OSB-ul, sau orice alt palcaj.

Cem-Rock® dezvoltă mucegai?

Cem-Rock® este complet anorganic, nu putrezește, nu face mucegai și nu alimentează mucegaiul.

Este Cem-Rock® inflamabil?

Nu, Cem-Rock® este incombustibil și este clasificat ca material clasă A1, cu 0 propagare de flacără și 0 fum dezvoltat. Niciun alt produs din placaj, OSB sau gips-carton nu poate pretinde acest lucru.

Este Cem-Rock® un material greu?

Nu. Datorită perlelor de polistiren, Cem-Rock® este mai ușor decât alte materiale asemănătoare. O foaie de Cem-Rock® cântărește aproximativ 30 kg și una de Cem-Rock® Extreme are aproximativ 37 kg.

Cem-Rock® este sigur pentru oameni?

Da. Cem-Rock® este complet non-toxic. Este fabricat din material de 100% origine naturală și nu emite gaze periculoase. Este excepțional de bun pentru cei care au astm sau pentru persoanele sensibile la produse chimice.

Cem-Rock® este ușor de manipulat?

Cem-Rock®, datorită greutății sale reduse este mai ușor de transportat și manipulat față de alte materiale asemănătoare. Se poate tăia cu un circular, dar și cu un simplu cutter. Este un produs extrem de sigur, iar praful rezultat în urma tăierii nu reprezintă un pericol și nu conține toxine ca formaldehida, crystalline silica or fly ash, astfel nefiind cancerigen.

Cem-Rock® este un material de construcții aprobat?

Da, Cem-Rock® are toate certificările necesare, inclusive pentru utilizarea lui pentru compartimentări rezistente la foc.

Ce se întâmplă cînd Cem-Rock® se udă?

Nimic. Se usucă fără a se deforma, nefiind absolut deloc afectat de expunerea la apă. Este chiar recomandat pentru spațiile umede. Este unul dintre tipurile de placare cele mai stabile dimensional de pe piață.

Cem-Rock® este rezistent la apă?

Cem-Rock® este impermeabil la apă, atât proaspătă cât și sărată. Fiind cimentic, totuși absoarbe puțin apă.

Cum rezistă la insecte?

Cem-Rock® este complet rezistent la toate insectele care afectează de obicei lemnul sau OSB-ul.

Pentru ce este recomandat Cem-Rock®?

Cem-Rock® este recomandat oriunde este nevoie de un material rezistent la foc, mucegai, rezistent la insecte, un material rezistent la apă și la șocuri.

De ce fel de șuruburi am nevoie pentru a fixa Cem-Rock®?

Se recomandă oțel inoxidabil, zincat galben sau șuruburi acoperite cu rezistență la rugină pentru fixarea în ramă din oțel sau încastrare din lemn. Nu sunt recomandate șuruburile tradiționale (negre) de ghips.

Este necesară pre-forarea?

Nu, nu este necesară pre-forarea.

Dacă aveți întrebări sau doriți mai multe informații despre produs, vă încurajăm să completați formularul de mai jos.