Utilizarea produselor CemRock nu se limitează doar la un singur proiect. O placă de fibrociment poate fi folosită cu foarte multe scopuri în construcții. Caracteristicile acestui tip de material îl fac potrivit pentru o varietate de proiecte. Rezistența sa împotriva focului, dar și a apei, împreună cu flexibilitatea materialului dau naștere unui produs versatil. Plăcile de fibrociment se pliază întocmai pe nevoile arhitecturale prezente, potrivindu-se și noilor standarde de construcții. În acest sens, iată câteva dintre proiectele în care poți integra aceste materiale:

Material pentru construcții de pereți interiori și exteriori

În primul rând, plăcile de fibrociment pot fi folosite cu brio pentru crearea de pereți interiori, dar și exteriori. Date fiind proprietățile pe care le are o placă de fibrociment, materialul va rezista fără probleme în ambele condiții. Structura lor și ușurința în utilizare transformă plăcile de fibrociment într-un produs foarte potrivit reamenajărilor.

Fațade ventilate și decorative

Când vine vorba de termoizolarea locuinței, avem foarte multe opțiuni din care putem alege. Plăcile de fibrociment au și ele un rol în acest sector. În domeniul construcțiilor, un sistem uscat de termoizolare îl reprezintă fațada ventilată. Sistemul clasic este înlocuit cu structuri metalice sau din lemn. Plăcile de fibrociment se prind de aceste structuri, urmând ca mai apoi să se plaseze restul elementelor deasupra lor. În termeni simpli, fațada ventilată include:

  • Suportul
  • Izolația termică
  • Materialul de finisaj pentru un aspect plăcut estetic

Material suport pentru placări ceramice

Placările ceramice conferă un aspect foarte plăcut suprafețelor, fie ele pardoseli sau pereți. Totuși, de foarte multe ori, nu orice suprafață poate fi placată. Plăcile de fibrociment pot fi folosite ca material suport pentru placările ceramice. Se montează placa de fibrociment, iar peste aceasta se continuă cu materialele necesare placării ceramice, exact ca în cazul unui perete obișnuit.

Tavane și plafoane suspendate

În caz că vrei să diminuezi înălțimea camerelor sau pur si simplu să creezi un tavan nou, poți folosi placile de fibrociment ca element de construcție în acest sens. Rezistența plăcilor la foc, antifonarea și caracteristicile de izolare termică fac plăcile de fibrociment un element ideal pentru acest tip de proiect. Mai mult decât atât, greutatea redusă și rezistența la șoc le fac mult mai potrivite în detrimentul plăcilor de gips-carton care reduc rezistența construcției. Comparativ cu gips-cartonul, plăcile de fibrociment pot fi folosite cu success pentru lucrări de mare aploare.

Utilizările pentru o placă de fibrociment nu se termină aici, însă acestea sunt cele mai comune. Urmărește blogul nostru constant pentru a afla noile tendințe în construcții. CemRock vă oferă cele mai recente informații cu privire la plăcile de fibrociment.