CemRock vă prezintă un scurt articol informativ despre amenajarea fațadei. Fațada casei poate spune multe despre locuința ta. Cu cât fațada este mai îngrijită și plăcută estetic, cu atât mai buna va fi impresia vizitatorilor și trecătorilor. Mai mult decât atât, materialele din spatele tencuielii decorative au un rol mai mult decât estetic – pot îmbunătăți izolarea casei tale și o pot proteja de factori externi, mărindu-i rezistența. Cu același scop poți folosi și produsele noastre. Acestea se pot plasa pe o structură metalică sau de lemn, urmând ca mai apoi să adaugi orice material aparent dorești pentru un finisaj ideal.

Există o multitudine de tipuri de tencuială din care poți alege, toate putând fi aplicate peste produsele de fibrociment. Rolul tencuielii este în principal unui estetic, dar ea este importantă și pentru menținerea în timp a clădirii. În acest sens, ar trebui să alegi tencuiala în funcție de proprietățile chimice pe care le are. Uite aici principalele tipuri de tencuială:

Tencuială siliconică

Tencuielile siliconice au început să fie un material foarte căutat în construcții. Acest aspect se datorează caracteristicilor lor convenabile. Compoziția este simplă, dar extraordinar de eficientă. Tencuiala pe bază de silicon conține rășini siliconice și elemente agregate (de regulă, minerale), împreună cu pigmenți acrilici și alți stabilizatori. Tencuielile siliconice conțin și apă. Acest lucru le transformă într-un material destul de flexibil, dar și rezistent la factori externi. Rezistența lor crescută le face potrivite pentru zone în care clima ridică probleme. Intemperiile sunt, de multe ori, cauza degradării fațadei unei locuințe. O tencuială siliconică poate rezolva această problemă pentru perioade îndelungate.

Tencuială silicată

Tencuiala silicată este compusă pe bază de silicat de potasiu. Acest material conține și el elemente agregate minerale, dar și pigmenți și apă. Pe lângă silicatul de potasiu ca bază, o altă diferență de compoziție o constituie microfibrele. Caracteristicile tencuielii silicate sunt mult mai diferite. Este un tip de tencuială ignifugă și rezistentă la apă. Compoziția ei o face și permeabilă, oferind pereților șansa să respire, lucru ce ține igrasia departe.

Tencuială minerală

Acest tip de tencuială este alcătuit din ciment, var, elemente agregate și aditivi. O compoziție de acest tip este permeabilă, fiind ideală aplicarea sa pe suporturi de beton, ciment, plăci de fibrociment sau alte materiale similare. Tencuiala minerală se împacă cel mai bine cu un sistem termoizolant și impermeabil ca suport.

Tencuială acrilică

Tencuiala acrilică este unul dintre cele mai populare tipuri de materiale finisante de pe piață. Este compusă din rășini acrilice, elemente agregate naturale și aditivi. Structura sa chimică foarte simplă îi conferă o aderență foarte bună pe aproape orice tip de suport.